Jens Olav nominert til Årets navn i Trondheim

Posted by on 12. desember 2014 in Blogg

Som lærar ved musikklinja på Volda vgs er det alltid kjekt å fylgje litt med tidligare elevar, og sjå kva dei finn på vidare i livet. Mange tenkjer vel at dei fleste vel ei yrkesutdanning innanfor musikk. Slik er det faktisk ikkje. Vi har riktignok fostra mange musikarar, men vi ser også igjen «våre» som legar, lærarar, stortingspolitikarar, styrmenn, butikkleiarar,  skodespelarar, barnhagetilsette, ja egentlig i dei fleste yrkesgrupper.

Idag kan vi lese i dagognatt.no at Livid Jeans-gründer Jens Olav Dankertsen er nominert i kåringa Årets Navn i Trondheim.

Jens Olav Dankertsen
jensolavdankertsen

«Jens Olav Dankertsen er innehaver og grunnlegger av jeanssjappa Livid Jeans – Norges eneste jeansfabrikk. I 2010 brukte han alle sparepengene sine på å realisere prosjektet, og siden gjennombruddet i 2012 har Dankertsen designet og sydd bukser for hånd, til glede for en stadig voksende kundekrets. I tillegg til å ta ansvar for å kle opp Trondheims befolkning i den råeste denim og presentere et miljøvennlig alternativ til kjedene, er Livid Jeans et eksempel på at det ikke bare er kjøpesentre som kan overleve i Midtbyen. Livid Jeans representerer et alternativ som er så langt fra masseproduksjon man kan komme i dag, men som samtidig er næringsnyttig. Her legger vi gjerne igjen noen ekstra slanter for godt håndverk. Denimen, som kommer fra Nord-Amerika og Japan, er premium selvage og utstyret den sys med er fra en annen tidsalder. Her er det old school craftsmanship som gjelder, eller som Dankertsen selv har uttalt til NATT&DAG: – Jeg vil lage et produkt som ikke er fabrikkert for å nå flest mulig folk, men som er laget for å fortelle en historie. » (dagnognatt.no)

 

Hadde eg visst at han hadde slike talent då han gjekk musikklinja i Volda hadde eg nok kapra han til hjelp i kostymeseksjonen til dei årlege musikalane! Eg er virkelig imponert over alt han har fått til, som skreddar og gründer.

Lykke til med kåringa og vidare bragder Jens Olav!

Dagognatt.no – Intervju med Jens Olav Dankertsen

Stem på Jens Olav her

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *